TÖRTÉNET
A VILLEROY & BOCH Magyarország Kft. elődje, az Alföldi Porcelángyár a kor szellemének megfelelően egy 1964-es minisztertanácsi rendeletnek köszönheti megalakulását. A határozatott tett követte: alapkövét 1965-ben tették le Hódmezővásárhelyen, ezzel megalakult Magyarország azóta egyik legismertebbé vált vállalata.
A lendületet a szocialista iparosítás adta, a szellemi hátteret a hódmezővásárhelyi fazekasipari hagyományok, az energiaszükségletet pedig az algyői földgáz. Mindez elég volt, hogy két évvel később Közép-Európa egyik legkorszerűbb gyára álljon az egykori búzaföldön. A gyár kezdettől fogva égetési segédeszközöket is gyártott, majd 1973-tól elindult a burkolólap gyártás is. A 80-as évekre már megduplázódott a gyár kapacitása, és a szaniterek 25-30%-a már ekkor exportra készült!
Az újabb nagy fordulatot 1991-ben a részvénytársasággá alakulás hozta.
A gyár európai értelemben is minőségi működését igazolja az 1992-es privatizáció.A kerámia-nagyhatalom, a  Villeroy & Boch csoport lett az Alföldi többségi tulajdonosa, új lendületet adva a fejlődésnek. A privatizáció kb. 50 millió márkás beruházást jelentett, amelynek a felét fejlesztésre fordította a Villeroy & Boch AG. Ennek keretében jelentősen megnövelték gyártókapacitást egyes folyamatok gépesítése, új kemencék és gyártórészlegek építése révén. 1997-ben a kapacitás az újabb, 5 millió márkás fejlesztéssel felépített kemencékkel közel 1.5 millió darabra nőtt.
Eközben a fejlődés minőségi értelemben is töretlen volt: a környezetkímélő magatartás a gyár valamennyi tevékenységére jellemző. 
Az Alföldi bővülő termékválasztékával továbbra is mindent elkövet, hogy teljesítse a megalakulásakor felvállalt küldetését: hozzájárulni az otthonok esztétikumához.
Cégünk 1992 óta tartozik Európa egyik legnagyobb, több mint 270 éves múltra visszatekintő kerámiagyártójához, a Villeroy & Boch konszernhez, és 2007. november 1-je óta Villeroy & Boch Magyarország Kft. néven folytatja tevékenységét. Mára az Alföldi, amellett, hogy megőrizte vezető helyét a magyar finomkerámia-iparban, Európában is jegyzett gyártóvá lépett elő.