HÍREK
2004. 09. 20
A franciaországi Oiry-ban lévõ gyárának eladását követõen, 2004. június 25-én a Villeroy & Boch AG további három burkoló gyárát adta el Olaszországban, Magyarországon és Romániában az osztrák Lasselsberger Csoportnak.
Ezek az eladások a Villeroy & Boch AG bejelentése alapján a kapacitás átrendezésének és egy új stratégia kialakításának részei. A magyar és román gyárak eladása a helyi Versenyhivatalok jóváhagyása alá tartoznak.

A Villeroy & Boch márkanév alatt Olaszországban és a francia oiry-i gyárban gyártott termékek jelentõs része a Merzig-ben (Saar) lévõ gyárba kerülnek áthelyezésre.

A burkolólap üzletág újraszervezése - beleértve a két központra való koncentrálást Merzig-ben és a francia La Ferté-ben – a gyár megfelelõbb kapacitás-kihasználtságát és jobb eredményességét fogja biztosítani. Ezeknek az eredményeként a burkoló üzletág alkalmazottainak száma 2100 fõrõl 1380-ra csökken az év végéig. A 720 alkalmazottat a Lasselsberger Csoport, illetve az olasz EPOCA Csoport veszi át.

A továbbiakban, a burkolólap üzletág a sikeres „House of Villeroy & Boch” koncepció része marad, amely komplett fürdõszoba megoldásokat kínál.

A burkoló eladások elsõ öt havi hanyatlásának ellenére a Villeroy & Boch Csoport képes volt növelni összeladásait 4,6%-kal. A nyereséges szaniteráru és asztali kultúra üzletág bõvítésével és a wellness üzletág optimalizálásával további növekedésre és erõsödésre számítanak a cég vezetõi.

ARCHÍVUM

2002
Október